RistoKajanto

Joko pontevat vaalilupaukset unohtuneet ?

  • Tuhtia sisältöä.
    Tuhtia sisältöä.

 Nyt on vaalit ohi ja lupausten toteuttamiseen taas yksi vaalikausi aikaa. Onko äänestäjän muisti jälleen kerran niin harmittavan lyhyt ettei löydy muistikuvia tyhjien lupausten sinkoajista, kun vuoden 2023 eduskuntavaalit on tulevaisuudessa käsillä. Onko näin, että vanhasta muistista taas jälleen kerran äänestämme oppositiopuolueet vallan kahvaan koheltamaan.Tämä ns.maan tapa on todella turmiollinen heiluriliike mitä näköjään jatketaan loputtomiin vailla tolkun häivää. Median puoluejohtajien vaalitentit olivat lähes järjestäin todella laimeata väittelyä missä liiaksi korostettiin Suomen asemaa tulevissa ilmastotalkoissa. Viimeinen puheenjohtajien tentti oli päälle huutamista mihin myös toimittajat ottivat osaa. Miten on mahdollista, että akateemisesti koulutetut poliitikkomme käyttäytyvät kuin konsanaan eskarin kauhukakarat. Taitaa vanha sananlasku: "koulutus on ihailtava asia, mutta mitään tietämisen arvoista ei voi opettaa", pitää kutinsa tässäkin tapauksessa. Todella huolestuttavaa, että osa näistä samaisista "huutajista" päättävät maamme politiikan suunnasta seuraavat neljä vuotta. Tottakai ilmastonmuutos on todella tärkeä asia mutta Suomi on nyt jo eturintamassa hiilidioksidipäästöjen hallinnassa. Pitäisi keskittyä kyseisessä politikoinnissa siihen, että varsinkin suurvallat, Saksa mukaan lukien, pääsisivät edes lähelle tasavaltamme tasoa. On kohtuutonta maamme kilpailukyvyn kannalta harjoittaa liian tiukkaa ilmastopolitiikkaa vain ainoastaan "vihreän kilven" kiillottamisen takia.

Vaaliväittelyissä unohtui tyystin käsitellä Suomen huoltosuhdetta perusteellisesti. Pitäisi ottaa uudelleen käyttöön ilmaisu elatusrasitus sillä todellisesta vakavasta ylirasituksesta on kysymys. Miten asia ratkaistaisiin? Siinäpä pohdittavaa kerrakseen nyt valituille edustajillemme puoluekantaan katsomatta. Onko ratkaisu valtion krooniseen rahapulaan paremmin kontrolloitu maahanmuutto, vai lapsiperheiden taloudellisen tuen lisääminen tahi mm.seniorien verokohtelun kehittäminen, jolloin mahdollinen työnteko maittaa vielä eläkepäivilläkin. Nyt verotus on täysin kohtuutonta. Suorastaan rangaistaan yli 40 prosentin verotuksella tarmokkaita senioreita jotka haluavat olla mukana yhteiskuntaa tukemassa rasittamisen sijaan. Pienten eläkkeiden verotuksen huomattava keventäminen toisi varoja valtion pohjattomaan kassaan sillä kaikki tulot menevät kuitenkin kulutukseen.Kelan onnistunut omalääkärikokeilu vuosina 1985-93 oli myös taloudellinen menestys joten välittömästi käytäntöön päivitetty konsepti koko valtakunnassa.                                                                                                                         

Tässä osa näistä pienistä puroista mitkä aiheuttavat kolikoiden kilinää valtion pohjattomaan kirstuun. Tottakai vientiteollisuus tuottaa niitä suuria seteleitä verokertymään mutta siihen vaikuttaa osaltaan koko Euroopan taloudellinen tilanne. Vientiä emme pysty kansallisesti elvyttämään devalvaation kautta, koska liityimme rahaliitto euroon kovin kyseenalaisissa poliittisissa tunnelmissa vuonna 1999, näin lievästi ilmaistuna. Mitä jos lähitulevaisuus näyttää, että kansallisesta valuutasta markasta luopuminen olikin erehdys. Euro ei ole vastannut sille asetettuja odotuksia. Yhteisten ja kasvavien markkinoiden takia maat joutuivat ylivelkaantumaan, jonka takia hinnat nousivat. Pannahinen taantuma on jälleen näköpiirissä ja siihen pitää osata politiikkojen varautua. Mutta kyetäänkö nopeisiin päätöksiin tarpeen vaatiessa, jos tässä samassa hötäkässä pitäisi olla vielä eturintamassa koko maapallon ilmastoa pelastamassa. Arvoisilla nyt valituilla kansanedustajillamme pitää olla prioriteetit hallinnassa.                                                                                                                                                         

Nyt ei ole varaa kulkea pää pilvissä ja jalat tukevasti puoli metriä ilmassa. Suurvallat ajavat kuitenkin häikäilemättömästi omaa etuaan niin miksi Suomen kokoisen Lilliputin pitäisi yltiöpäisesti uhriutua ja jatkaa ilmastosavotan mallioppilaana koituvista kustannuksista piittaamatta. Äänestäjät odottavat nyt, tuoreilta kansanedustajiltamme, isänmaallisia tekoja. Yhtälö, isot puheet ja pienet teot, on poissuljettu vaihtoehto. Siis toimikaa realististen vaalilupaustenne mukaisesti ja todistakaa ettei politiikka ole tässä tasavallassa täysin rikki. Hallituksen ja opposition on taivuttava parlamentaariseen yhteistyöhön hyvässä hengessä sillä "päälle huutaminen" on tie lopulliseen turmioon. Suomi Neito on taas kertaalleen todellisessa pulassa ja tarvitsee kipeästi yhteistyökykyisiä edustajia/puolueita eikä oman tahi puolueen edun tavoittelijoita. "Kansa on puhunut, pulinat pois."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Mitä jos lähitulevaisuus näyttää, että kansallisesta valuutasta markasta luopuminen olikin erehdys."

Kyllä se on jo nähty. Kymmenen vuotta meni hyvin, kun Saksa oli polvillaan ja euron kurssi alhaalla. Kun tilanne normalisoitui, tuskat alkoivat. Niitä näyttää riittävän.

Ilmastonmuutoksessa on samaa epärealistista hurmosta kuin euroon liittymisessä. Mehän olemme jo nyt tien näyttäjiä. Ei ole tarpeen ajaa kansalaisia ja yritystoimintaa ahdinkoon tyhjänpäiväisellä kunnianhimolla.

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Juurikin näin Erkki.
Ihmettelen suuresti Persujen saamaa suosiota viime vaaleissa. Käsitykseni mukaan kenttäväki huokailee vieläkin EU-eron perään ja on natokielteinen.
Ääniharava Halla-aho kiihkeä Naton kannattaja ja Unionin suosija. Perin kummallista.

Toimituksen poiminnat