RistoKajanto

Isot puheet pienet teot

Jahas, vaalit taas käsillä. Nyt pitäisi valita Euroopan parlamenttiin mm. telluksen ilmaston pelastajien kärkijoukko Suomesta. Tämän valtakuntamme pelastuspartion pitäisi esimerkin voimalla lopettaa jatkuva lentely Eu:n toimipaikkojen ja Suomen välillä. Tällöin säästyisi hiilidioksidipäästöjä roima kauhakuormallinen. Vuositasolla 13 mepin viikottainen lentely Suomeen huilaamaan rankan työrupeaman jälkeen europarlamentissa aiheuttaa usean rekkalastillisen verran päästöjä. Kun vielä 5 vuotta näitä reissuja tehdään niin päästöt ovat mittavat. Pelkästään yksi edestakainen lento Helsinki-Bryssel hiilidioksidipäästöt ovat n.400 kiloa ja polttoainetta kuluu n.120 kiloa per meppi.                                                                                                                                                                                       

Minä äänestän meppiehdokasta joka tulee asumaan ekologisesti Brysselissä vaalikauden ajan ja matkustaa kokouksissa junalla muiden toimipaikkojen välillä. Syö ainoastaan kerran viikossa kokolihaa ja tunnustaa lempiruoakseen lihattoman hernerokan kera ruisleivän. Ei matkusta lomilla kaukomaihin rannoille löhöilemään vaan huristelee lomaillessaankin esimerkillisesti vaikkapa sähköpyörällä ympäri kaunista kotimaatamme ja samalla tiedustelee vaalikarjalta miten voisi Euroopan parlamentissa vaikuttaa tavallisen tallaajan elämänlaatuun täällä pohjolan perukoilla.                                                                                                                                                               

Lähes kahdensadan tuhannen euron vuosipalkalla voi tehdä vihreitä valintoja mittavan määrän, jos halua vain löytyy sekä tahtoa olla vaalilupaustensa takana pelastamassa eturintamassa maapallomme ilmastoa. Nyt on korkea aika lähteä turuille ja toreille ottamaan kontaktia ehdokkaisiin.                                                                   

Omaa valintaani helpottaa ehdokaskriteerini. Mummovainaa aikanaan totesi, että se joka piarua pirättää, tekee takuulla muutakin vilppiä. Nyt joukolla äänestämään mutta ottakaa ensin lähikontaktia suosikkiehdokkaisiinne niin ehkä saatte paremmin "hajua" ketä äänestää.Vaalikoneet eivät välttämättä kerro koko totuutta millainen henkilö on ansainnut paikan Euroopan unionin vallan kammioista. Pitää muistaa, että mepit ovat 495 miljoonan muunkin eurooppalaisen edunvalvojia joten pitää löytyä vakuuttavia tekoja ainaisten juhlapuheiden sijaan. Pelkään pahoin, että taitaa napajäätiköt sulaa ennen kuin 751 meppiä 28 eri maasta pääsee yhteisymmärrykseen yhteisestä ilmastopolitiikastaan ja saa vielä supersaastuttaja suurvallat mukaan kupletin juoneen. Valitettavasti politiikan rintamalla on tapana tuijottaa ainoastaan sitä omaa napaa. Nyt ei ole enää aikaa isoihin puheisiin ja pieniin tekoihin.                                                                                                                               

Taidan lähteä tästä soutupaatin ostoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerropa oletko löytänyt kaikki vaatimuksesi täyttävän ehdokkaan?

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

En ole Leo löytänyt ja tuskin löydänkään. Taitaa olla soutupaatin osto varmin valinta.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

"Mummovainaa aikanaan totesi, että se joka piarua pirättää, tekee takuulla muutakin vilppiä."

Tuosta tulikin mieleeni, että kahdeksan miljardia ihmistä päästää melkoisen määrän metaania ilmakehään, samoin kuin lehmät. Aikoinaan oli suomalaisessa lehdessä uutinen, jonka mukaan australialainen yliopisto oli tutkinut pieruja ja keskivertoaussi tuolloin pieri keskimäärin 15 kertaa päivässä.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/ei-isis-...

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Ohoh...aussit tykittää oikein kunnolla. Sieltä löytys varmaan mainioita meppejä.Täytyy laittaa Eu:n aloitelaatikkoon, että aussit mukaan unioniin.
Onhan Israelikin euroviisuissa jostain syystä.

Toimituksen poiminnat